Akademia Vergnano

Accademia Vergnano është një qendër trajnimi e certifikuar nga SCA, një vend ku mund të fitoni të gjitha aftësitë që i nevojiten një baristi për të zhvilluar një biznes.

AKADEMIA VERGNANO

Trajnim i kualifikuar dhe i personalizuar për baristë

Me bazë në selinë tonë në Chieri (Torino), trajnimi ynë kombinon mësime teorike dhe ushtrime praktike, të udhëhequra nga trajnerë të certifikuar. Nëse kërkohet, ju mund të merrni provimet e certifikimit SCA ndërsa mësoni për kompaninë më të vjetër italiane të pjekjes.

ÇFARË DO TË MARRNI

Përvetësoni të gjitha aftësitë teorike dhe praktike të nevojshme për të përmirësuar punën tuaj të përditshme

Accademia Vergnano do t'ju ndihmojë të bëheni një profesionist i plotë në botën e kafesë.
Ekipi ynë i trajnerëve ekspertë ofron një kuptim të vërtetë të kafesë dhe do të përmirësojë aftësitë tuaja me mulli kafeje dhe një gamë të gjerë makinerish profesionale.

Qendra e Trajnimit SCA

Në kampusin tonë të trajnimit Premier, ne ofrojmë kurse të specializuara akademike dhe programe trajnimi të krijuara për të dhënë një njohuri të gjithanshme të kulturës së kafesë - sekretet dhe profesionalizmin e nevojshëm për të ofruar artin e kafesë në botë. Ne jemi të përkushtuar për profesionistët në kërkim të përsosmërisë, për ata që duan ta bëjnë çdo ekspres një kryevepër të vërtetë. Kurset tona janë gjithashtu të hapura për ata që thjesht e duan kafenë dhe duan të kuptojnë çdo aspekt të saj.

Për informacion: accademia@caffevergnano.com

Zbuloni të gjitha modulet SCA


Një hyrje në kafe


Mësoni për të gjithë udhëtimin e kafesë, që nga origjina e saj deri në ditët e sotme. Ky modul ofron një përmbledhje të zinxhirit të vlerës së kafesë.


Aftësitë e Baristas


Për ata që kërkojnë një kuptim të thellë të kafesë: nga aftësitë praktike të nevojshme për të vendosur një mulli kafeje deri te kullimi i qumështit dhe përgatitja e kapuçinos.


Përgatitja


Ky modul është krijuar për të gjithë ata që dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth metodave të ndryshme të nxjerrjes së kafesë.


Shija


Zbulimi i bazave të vlerësimit ndijor në një mënyrë praktike dhe ndërvepruese.


Kafe jeshile


Për ata që dëshirojnë të mësojnë për të gjitha konceptet kryesore që lidhen me kafenë jeshile: prodhimi, përpunimi, klasifikimi, transporti, ruajtja dhe mbërritja në destinacion. Gjithashtu, për të njohur kontratat e kafesë dhe menaxhimin e portofolit.

Shtëpia e familjes ku filloi gjithçka është tashmë e hapur, duke mirëpritur baristë dhe trajnerë të Akademia Vergnano.

Akademia Vergnano është e vendosur në shtëpinë e vjetër familjare ku u rrit themeluesi ynë, Domenico Vergnano. Duke vizituar shtëpinë dhe dhomat e saj origjinale, mund të zbuloni historinë e kompanisë që nga origjina e saj deri në ditët e sotme.

Nga "Dhoma e Praktikës", e pajisur me pesë aparate të ndryshme ekspres, një kënd për prodhimin dhe miksologjinë, te "Dhoma e teorisë" dhe "Dhoma e filxhanit", çdo element i procesit të përgatitjes së kafesë është i mbuluar. Në oborr ka edhe një "Green Coffee Room", ku mysafirët mund të prekin dhe ndjejnë origjinën e ndryshme të kafesë dhe të zbulojnë ndryshimet magjepsëse midis Arabica dhe Robusta.

Akademia Vergnano në mbarë botën

Ka disa vendndodhje të Akademia Vergnano në Itali dhe në mbarë botën. Vende të mrekullueshme ku mund të mësoni për kulturën, sekretet dhe artin e kafesë.