Historia jonë.
Historia e kafesë.

1882.
Një ëndërr lindi

Gjithçka filloi këtu, në Chieri, kur Domenico Vergnano hapi një punishte të vogël. Një vend i zhytur në aromën e pasur të kafesë dhe ku u krijuan ëndrrat tona.

1930.
Një pasion i pandalshëm

Duke ndërtuar përvojë shumëvjeçare në prodhimin e kafesë, biznesi familjar rritet. Nga pjekja në shitje, kompania zgjerohet derisa, në vitin 1930, ka një zhvillim të madh - blerjen e një ferme kafeje në Kenia.

1955.
Kafe me një identitet unik

Marka vazhdon të rritet, një logo e re bëhet shprehja estetike e vlerave tona: mbrojtja e kulturës së finesë në çdo detaj dhe çdo veprim.

1970.
Gjenerata e ardhshme. Duke qëndruar mbi supet e gjigantëve.

Nga një dyqan i vogël… në një kompani. Nën drejtimin e gjeneratës së ardhshme, Carlo dhe Franco Vergnano, kompania zgjerohet.

1986.
Pushtimi i kufijve të rinj

Caffè Vergnano 1882 merr një markë historike, Casa del Caffè, këtu është fillimi i operacioneve të kompanisë në sektorin e Shërbimit Ushqimor.

1996.
Shtyrja e kufijve

Kompania zgjerohet në mbarë botën. Kultura e Caffè Vergnano 1882 udhëton dhe pushton territore të reja, duke u zgjeruar në tregjet e huaja.

2000.
Një vend i përsosur për çdo ekspres

Aty ku filloi gjithçka, në Chieri, hapet kafeneja e parë Caffè Vergnano 1882. Është një projekt i destinuar për ta bërë Caffè Vergnano 1882 një ambasador të ekspresit autentik italian në të gjithë botën, me mbi 178 kafene në 27 vende.

2005.
Z. Vergnano del jashtë

Komunikimi i ADN-së së Caffè Vergnano 1882 ka qenë gjithmonë i rëndësishëm, dhe këtë vit aktori Dustin Hoffman dha një dëshmi për markën – duke drejtuar një fushatë reklamuese që e pozicionon kompaninë në skenën kombëtare, duke rezonuar me një gamë të gjerë klientësh.

2011.
Sfida më e madhe

Një vit i rëndësishëm në historinë e kompanisë sonë, Caffè Vergnano 1882 prezanton në treg kapsulën e tij të parë të përputhshme Nespresso®. Nespresso® është një markë tregtare e palës së tretë pa asnjë lidhje me Caffè Vergnano 1882.

2015.
Duke punuar për planetin

Gjithmonë jashtëzakonisht i ndjeshëm ndaj çështjeve mjedisore, pas kërkimeve dhe zhvillimit të gjerë, Caffè Vergnano prezanton kapsulat e kafesë të ripërtëritshme.

2022.
Një partneritet strategjik

Një partneritet i madh me Coca-Cola HBC është nënshkruar, duke forcuar praninë e Caffè Vergnano jashtë vendit dhe duke përshpejtuar strategjinë tonë të rritjes ndërkombëtare.

Sot, historia vazhdon.

Ëndrra jonë nuk fle kurrë. Çdo ditë, ne shikojmë nga e ardhmja, duke mos harruar kurrë se ku filloi gjithçka: përhapjen, promovimin dhe rritjen e kulturës së kafesë.