Premtimi ynë për qëndrueshmërinë

Qëllimi ynë është ta bëjmë kafen tonë pjesë të një të ardhmeje të qëndrueshme.

Ne besojmë se njerëzit, kujdesi për mjedisin, cilësinë dhe sigurinë e produkteve dhe proceseve tona, duhet të jenë të gjitha në qendër të punës sonë. Vetëm duke ndjekur një rrugë të tillë do të vlerësohemi dhe respektohemi nga klientët tanë – dashamirësit e kafesë në mbarë botën.

Pra, kjo do të thotë një përkushtim gjithnjë e më i thellë ndaj mjedisit dhe ndaj të gjithë njerëzve me të cilët punojmë.

Caffè Vergnano.
Përkushtuar ndaj qëndrueshmërisë mjedisore

Besimi se zhvillimi i qëndrueshëm kalon përmes një vëmendjeje të kujdesshme ndaj planetit me veprimet tona të përditshme. Nga zgjedhja e kafeve tona dhe materialeve për ambalazhim e deri te arredimi i kafeterive, të gjitha veprimet tona kanë këtë qëllim të ndërgjegjshëm:

REDUKTIM
RIPERDORJE
RICIKLOJ
RIKURTIMI

Produkte të mira

#PIRIPËRTËRISHËM

Për të siguruar që kapsulat e kafesë të jenë të qëndrueshme, ne e bëmë tonën organike dhe të ripërtëritshme.

PAKO KOKRRASH KAFEJE 2,5 KG R-PET

Për paketën tonë të re të kateringut, ne përgjysmuam përdorimin e plastikës së virgjër nga burime jo të rinovueshme.

PRODUKTET E SHTËPISË DHE TË BARIT

Ne kemi hequr pothuajse të gjithë aluminin nga paketimet tona të kafesë, duke i bërë ato të pajtueshme për grumbullimin e mbeturinave plastike. Duke i ofruar konsumatorit një zgjedhje që është më e mirë për mjedisin

Caffè Vergnano
për qëndrueshmërinë sociale

Ne mbështesim në mënyrë aktive komunitetet e përfshira në zinxhirin e furnizimit me kafe. Ne promovojmë barazinë gjinore dhe fuqizimin e femrave në plantacionet e kafesë, dhe promovojmë produkte që mbështesin bujqësinë e qëndrueshme dhe ato familje të përfshira në prodhim.

Gratë në kafe

ëndrra jonë e qëndrueshme

Lexoni manifestin

Çfarë është “Gratë në Kafe”?

Women in Coffee është projekti i qëndrueshmërisë sociale i Caffè Vergnano, i konceptuar në vitin 2018 në bashkëpunim me Aleancën Ndërkombëtare të Grave në Kafe për të mbështetur komunitetet e vogla të prodhuesve gra të kafesë.

Çfarë është “Gratë në Kafe”?

Women in Coffee është projekti i qëndrueshmërisë sociale i Caffè Vergnano, i konceptuar në vitin 2018 në bashkëpunim me Aleancën Ndërkombëtare të Grave në Kafe për të mbështetur komunitetet e vogla të prodhuesve gra të kafesë.

Motivimi prapa “Grave në Kafe” erdhi nga shifrat, të publikuara nga ICO (Organizata Ndërkombëtare e Kafesë) në Ditën Ndërkombëtare të Kafesë 2018, duke treguar se 25% e fermave të kafesë drejtohen nga gra dhe 70% e fuqisë punëtore në plantacionet e kafesë janë gra.
Megjithatë, pavarësisht nga ky kontribut i konsiderueshëm dhe pozitiv brenda zinxhirit të furnizimit të kafesë, ka ende një hendek të fortë gjinor për sa i përket aksesit të grave në arsim, kredi dhe tregti.

Ishte ky sfond që çoi në krijimin e “Grave në Kafe”.
“Gratë në Kafe” po evoluon dhe po rritet vazhdimisht, duke mbështetur projekte që promovojnë fuqizimin, përfshirjen dhe respektin e grave. Tani ne mbështesim projektet e qëndrueshmërisë sociale të grave në të gjithë botën, secili një kapitull i ri në historinë tonë të vlerave të përbashkëta, fuqizimit, përfshirjes, kulturës, mirësisë, qëndrueshmërisë. Dhe, sigurisht, kafesë.

ALEANCA NDËRKOMBËTARE E KAFEVE PËR GRATË

Fuqizimi i grave prodhuese të kafesë

Çdo vit, së bashku me ICWA, ne zgjedhim një projekt të botës reale për të mbështetur rolin e grave në plantacionet e kafesë.

Në vitin 2019, u lançua skema e parë e mbledhjes së fondeve, duke arritur shumën e synuar që kërkohet për të hapur një kompani të vogël pjekjeje kafeje në Valle Hondo, në Santo Domingo, në një plantacion ku punojnë 20 fermere gra. Këtu, 35% e prodhuesve të vegjël janë gra që nuk marrin mbështetje ekonomike për aktivitetet e tyre.

BIBLIOTEKA RURALE FAMILJARE

Biblioteka në Honduras merr jetë

Me gjithë vështirësitë, viti 2020 pa fillimin e një projekti të ri, i cili ka nisur të marrë jetë: ndërtimi i një biblioteke të brendshme në rajonin Marcala të Hondurasit. "Një projekt që fokusohet në komunitetin, kulturën dhe ndarjen për të cilat ne jemi të emocionuar," thotë Carolina.

Koleksioni ROZË

Na ndihmoni të mbështesim projektet tona

Për të mbështetur mbledhjen e fondeve, ne kemi krijuar Koleksionin Pink: një gamë produktesh "të veshura" në rozë, për shitje në dyqanin tonë elektronik.
Një pjesë e të ardhurave shkojnë për bamirësi dhe i dhurohen projektit.